Eteerinen öljy Ylang Ylang I

7,90 

Ylang Ylang öljyn käyttäminen kylvyssä tai hierontaöljyn joukossa parantaa luonnollisesti rentoutumiskokemusta, sekä sitä käytetään stressin, masennuksen, shokin tai ahdistuksen lievittämiseen.

Varastossa

Kuvaus

Latinankielinen nimi: Cananga Odorata
Käytetty kasvinosa: Kukat
Alkuperä: Komorit
Keräysmenetelmä: Höyrytislaus

Pakkauskoko: 10ml

Ylang Ylang eli Tuoksuilangia on suuri puu, joka on kotoisin Kaakkois-Aasiasta, kuten Malesiasta, Filippiineiltä ja Indonesiasta. Sen keltaiset kukat ovat voimakkaasti tuoksuvia ja niissä on pitkät terälehdet. Siitä valmistettua eteeristä öljyä on nykyään saatavilla runsaasti ja siksi se onkin yksi edullisimmista öljyistä. Ylang ylang on tuoksunsa vuoksi myös erittäin suosittu hajuvesi- ja kosmetiikkateollisuudessa ja sitä käytetään nykyään myös elintarviketeollisuudessa.

Tutkimusten mukaan Ylang Ylangin eteerinen öljy on henkisesti stimuloivaa ja aromaterapiassa tätä öljyä pidetäänkin yhtenä parhaista mielen ja kehon rentouttajista. Sanotaan, että sen pelkkä tuoksu auttaa alentamaan verenpainetta. Ylang Ylang öljyn käyttäminen kylvyssä tai hierontaöljyn joukossa parantaa luonnollisesti rentoutumiskokemusta, sekä sitä käytetään stressin, masennuksen, shokin tai ahdistuksen lievittämiseen. Hiustenhoidossa käytettynä sen kerrotaan tasapainottavan öljyntuotantoa. On kuitenkin muistettava, että korkeat ylang-ylang-pitoisuudet voivat aiheuttaa päänsärkyä tai pahoinvointia, eikä sitä saa käyttää sisäisesti.

Ylang Ylang tarkoittaa Indonesiassa Malaijiksi kukkien kukkaa ja sitä on perinteisesti pidetty rentouttavana ja mielihyvää tuottavana tuoksuna, joten siellä tämän puun kukkia tavattiin levittää avioparin hääsängylle. Niinpä Ylang Ylangin eteerinen öljy on liitetty hajuvesiin ja rentoutumiseen jo pitkään.

Käyttö:
– Lisää muutama tippa lämpimään veteen ja suihkuta petivaatteille tai jalkapohjiin.
– Eteeriset öljyt ovat voimakkaita tiivisteitä, joten niitä ei koskaan saa laittaa iholle laimentamattomana, vaan aina kantajaöljyyn/veteen/perusvoiteeseen sekoitettuna. 1 tippa eteeristäöljyä riittää kasvoöljyyn sekoitettuna erinomaisesti. Vartalohieronnassa voit käyttää useamman tipan.
– Pyykkietikan tuoksuna.
– Diffuusereissa ja tuoksulyhdyissä veteen sekoitettuna oman tuoksumieltymyksen mukaan 5-20 tippaa.

Pyykkietikka ohje:
4 dl etikkaa
1 dl vettä
n. 15-20 tippaa eteeristä öljyä
pullo pyykkietikalle

Varoitukset:
Eteerinen öljy voi olla sellaisenaan ihokosketuksessa ärsyttävä tai allergisen reaktion aiheuttava – kokeile ensin laimennettuna perusöljyn kanssa pienelle helposti pestävälle alueelle. Allergiatapauksissa ota yhteys lääkäriin. Pidettävä poissa lasten ulottuvilta. Vältä öljyn joutumista kosketuksiin herkkien alueiden kanssa. Tämä tuote saattaa ärsyttää voimakkaasti silmiä. Jos ainetta joutuu silmiin, huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Hakeudu lääkärin hoitoon. Tuote on testattu Englannin sekä EU:n lakien edellyttämillä testeillä ja sillä on IFRA:n hyväksyntä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eteerinen öljy Ylang Ylang I”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Cananga Odorata

Allergeenit:
Benzyl benzoate 7%
Benzyl salicylate 4%
Farnesol 2%
Geraniol 1%
Isoeugenol 0.5%
Linalool 10%