Eteerinen öljy Rosmariini

4,50 

Rosmariini öljy auttaa hoitamaan haavoja, palovammoja, vilustumista, flunssaa, väsymystä, ruoansulatusvaivoja, päänsärkyä, astmaa, keuhkoputkentulehdusta, kihtiä, reumaa, maksa- ja sappirakko ongelmia, nesteen keräytymistä ja huonoa verenkiertoa.

Vain 2 varastossa

Kuvaus

Latinankielinen nimi: Rosmarinus Officinalis
Käytetty kasvinosa: Kukanterälehdet
Alkuperä: Tunisia
Keräysmenetelmä: Höyrytislaus

Pakkauskoko: 10ml

Rosmariinin eteerinen öljy on höyrytislattu kasvin kukista, varresta ja lehdistä. Ison-Britannian farmakopean mukaan kukkivista latvoista tislattu öljy on parempaa kuin varresta ja lehdistä saatu öljy, josta lähes kaiken kaupallisen öljyn sanotaan tislattavan. Rosmariinin eteerisen öljyn tuoksu on puumainen ja yrttinen, ja sitä käytetään aromaterapiassa mielen virkistämiseen ja aistien stimuloimiseen.

Rosmariini öljy auttaa hoitamaan haavoja, palovammoja, vilustumista, flunssaa, väsymystä, ruoansulatusvaivoja, päänsärkyä, astmaa, keuhkoputkentulehdusta, kihtiä, reumaa, maksa- ja sappirakko ongelmia, nesteen keräytymistä ja huonoa verenkiertoa. Hieronnassa rosmariiniöljyä sekoitetaan usein perusöljyyn tai kahteen, kuten manteli-, aprikoosi- tai hasselpähkinäöljyyn. Se on hyvä hiuksille, koska sen sanotaan lisäävän päänahan verenkiertoa ja edistävän hiusten kasvua. Älä koskaan käytä tätä öljyä sisäisesti ja vältä sen käyttöä, jos olet raskaana tai kärsit korkeasta verenpaineesta tai epilepsiasta.

Rosmariini tunnettiin hyvin ja sitä käytettiin jo muinaisessa maailmassa. Sen uskottiin parantavan muistia, joten siitä tuli uskollisuuden symboli ja sitä käytettiin häissä, hautajaisissa ja muissa uskonnollisissa seremonioissa. Rosmariinin oksa sidottiin kauniisti nauhoin ja se annettiin häävieraille rakkauden ja uskollisuuden symbolina.

Käyttö:
– Lisää muutama tippa lämpimään veteen ja suihkuta petivaatteille tai jalkapohjiin.
– Eteeriset öljyt ovat voimakkaita tiivisteitä, joten niitä ei koskaan saa laittaa iholle laimentamattomana, vaan aina kantajaöljyyn/veteen/perusvoiteeseen sekoitettuna. 1 tippa eteeristäöljyä riittää kasvoöljyyn sekoitettuna erinomaisesti. Vartalohieronnassa voit käyttää useamman tipan.
– Pyykkietikan tuoksuna.
– Diffuusereissa ja tuoksulyhdyissä veteen sekoitettuna oman tuoksumieltymyksen mukaan 5-20 tippaa.

Pyykkietikka ohje:
4 dl etikkaa
1 dl vettä
n. 15-20 tippaa eteeristä öljyä
pullo pyykkietikalle

Varoitukset:
Eteerinen öljy voi olla sellaisenaan ihokosketuksessa ärsyttävä tai allergisen reaktion aiheuttava – kokeile ensin laimennettuna perusöljyn kanssa pienelle helposti pestävälle alueelle. Allergiatapauksissa ota yhteys lääkäriin. Pidettävä poissa lasten ulottuvilta. Vältä öljyn joutumista kosketuksiin herkkien alueiden kanssa. Tämä tuote saattaa ärsyttää voimakkaasti silmiä. Jos ainetta joutuu silmiin, huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Hakeudu lääkärin hoitoon. Tuote on testattu Englannin sekä EU:n lakien edellyttämillä testeillä ja sillä on IFRA:n hyväksyntä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eteerinen öljy Rosmariini”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Rosmarinus Officinalis

Allergeenit: Limoneeni (5989-27-5) 6% & Linalool (78-70-6) 0,8%