Eteerinen öljy Sandalwood Amyris

8,40 

Amyris Santelipuun öljyä on käytetty yskän, vilustumisen ja keuhkoputkentulehduksen hoitoon, sekä meditaatioissa sen rauhoittavien ominaisuuksien ansiosta.

Varastossa

Kuvaus

Latinankielinen nimi: Amyris Balsamifera
Käytetty kasvinosa: Puu ja oksat
Alkuperä: Jamaika
Keräysmenetelmä: Höyrytislaus

Pakkauskoko: 10ml

Amyris Santelipuun eteeristä öljyä kutsutaan myös Länsi-Intian santelipuuöljyksi, koska sen tuoksu muistuttaa santelipuuta. Sitä saadaan höyrytislaamalla Amyris balsamifera -puun kuorta ja oksia. Korkean öljypitoisuutensa vuoksi tämä puu palaa itsestään kuin kynttilä ja siksi paikallisväestö kutsuukin sitä kynttiläpuuksi. Se on myös halvempi vaihtoehto puhtaalle santelipuulle.

Amyris Santelipuun öljyä on käytetty haavojen puhdistamiseen, influenssan ja ripulin hoitoon. Sen sanotaan olevan erittäin tehokas lievittämään kystiittiä ja emättimen infektioita. Diffuuserissa käytettynä sen sanotaan auttavan lievittämään ahdistusta, jännitystä, unettomuutta ja toimii lemmenrohtona, joka lievittää impotenssia ja kylmyyttä. Sitä on käytetty yskän, vilustumisen ja keuhkoputkentulehduksen hoitoon, sekä meditaatioissa sen rauhoittavien ominaisuuksien ansiosta. Sen kerrotaan myös toimivan lihasrelaksanttina.

Amyris Santelipuun öljyä tuottavan puun kasvitieteellinen alkuperä oli tuntematon vuoteen 1886 asti, jolloin tärkeimmät erot tämän kasvin ja aidon santelipuun välillä tunnistettiin lehtien mikroskooppisella tutkimuksella. Amyris balsamifera -puu kasvaa villinä Haitissa. Eteerisiä öljyjä pidettiin muinaisille ihmisille parantavien ja aromaattisten ominaisuuksiensa vuoksi kultaakin arvokkaampana.
Ei saa käyttää sisäisesti.

Käyttö:
– Lisää muutama tippa lämpimään veteen ja suihkuta petivaatteille tai jalkapohjiin.
– Eteeriset öljyt ovat voimakkaita tiivisteitä, joten niitä ei koskaan saa laittaa iholle laimentamattomana, vaan aina kantajaöljyyn/veteen/perusvoiteeseen sekoitettuna. 1 tippa eteeristäöljyä riittää kasvoöljyyn sekoitettuna erinomaisesti. Vartalohieronnassa voit käyttää useamman tipan.
– Pyykkietikan tuoksuna
– Diffuusereissa ja tuoksulyhdyissä veteen sekoitettuna oman tuoksumieltymyksen mukaan 5-20 tippaa.
– Kylpyveteen lisättynä

Pyykkietikka ohje:
4 dl etikkaa
1 dl vettä
n. 15-20 tippaa eteeristä öljyä
pullo pyykkietikalle

Varoitukset:
Eteerinen öljy voi olla sellaisenaan ihokosketuksessa ärsyttävä tai allergisen reaktion aiheuttava – kokeile ensin laimennettuna perusöljyn kanssa pienelle helposti pestävälle alueelle. Allergiatapauksissa ota yhteys lääkäriin. Pidettävä poissa lasten ulottuvilta. Vältä öljyn joutumista kosketuksiin herkkien alueiden kanssa. Tämä tuote saattaa ärsyttää voimakkaasti silmiä. Jos ainetta joutuu silmiin, huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Hakeudu lääkärin hoitoon. Tuote on testattu Englannin sekä EU:n lakien edellyttämillä testeillä ja sillä on IFRA:n hyväksyntä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eteerinen öljy Sandalwood Amyris”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Amyris Balsamifera

Allergeenit:
Ei ole