Eteerinen öljy Piparminttu

4,50 

Piparmintun eteerisen öljyn sanotaan olevan hyvä moniin vaivoihin, kuten astmaan, koliikkiin, kuumeeseen, ilmavaivoihin, päänsärkyyn, pahoinvointiin, rintakipuihin ja huimaukseen.

Varastossa

Kuvaus

Latinankielinen nimi: Mentha Piperita
Käytetty kasvinosa: Kukkiva yrtti
Alkuperä: Intia
Keräysmenetelmä: Höyrytislaus

Pakkauskoko: 10ml

Piparmintun eteerisen öljyn sanotaan olevan hyvä moniin vaivoihin, kuten astmaan, koliikkiin, kuumeeseen, ilmavaivoihin, päänsärkyyn, pahoinvointiin, rintakipuihin ja huimaukseen. Tämän öljyn sanotaan olevan erinomainen apu henkiseen väsymykseen ja masennukseen, sillä se virkistää mentolin ansiosta. Se on myös hyväksi iholle ja sitä käytetäänkin voiteissa auringonpolttaman, kutinan tai tulehtuneen ihon hoitoon. Se auttaa torjumaan pahanhajuista hengitystä ja ieninfektioita käytettäessä suuvedessä, sekä diffuusorissa käytettynä se ei ole pelkästään terapeuttinen, vaan myös pitää loitolla hyttyset ja muut hyönteiset.

Piparminttu on kotoisin Välimereltä, mutta nykyään sitä kasvatetaan myös muissa Euroopan, Amerikan ja Aasian maissa. Löydöt osoittavat, että piparminttua on käytetty muinaisista ajoista lähtien Egyptissä, Kreikassa, Roomassa, Kiinassa ja Japanissa. Erään Kreikkalaisen myytin mukaan Persephone muutti suutuspäissään miehensä rakastajattaren Menthan minttukasviksi ja Naturalis historian kirjoittaja Pliniusin mukaan piparminttua käytettiin kreikkalaisten ja roomalaisten kruunaamiseen juhlien aikana. Sitä on käytetty jopa lääkinnällisesti Englannissa viime vuosisatojen ajan.
Ei saa käyttää sisäisesti.

Käyttö:
– Lisää muutama tippa lämpimään veteen ja suihkuta petivaatteille tai jalkapohjiin.
– Eteeriset öljyt ovat voimakkaita tiivisteitä, joten niitä ei koskaan saa laittaa iholle laimentamattomana, vaan aina kantajaöljyyn/veteen/perusvoiteeseen sekoitettuna. 1 tippa eteeristäöljyä riittää kasvoöljyyn sekoitettuna erinomaisesti. Vartalohieronnassa voit käyttää useamman tipan.
– Pyykkietikan tuoksuna.
– Diffuusereissa ja tuoksulyhdyissä veteen sekoitettuna oman tuoksumieltymyksen mukaan 5-20 tippaa.

Pyykkietikka ohje:
4 dl etikkaa
1 dl vettä
n. 15-20 tippaa eteeristä öljyä
pullo pyykkietikalle

Varoitukset:
Eteerinen öljy voi olla sellaisenaan ihokosketuksessa ärsyttävä tai allergisen reaktion aiheuttava – kokeile ensin laimennettuna perusöljyn kanssa pienelle helposti pestävälle alueelle. Allergiatapauksissa ota yhteys lääkäriin. Pidettävä poissa lasten ulottuvilta. Vältä öljyn joutumista kosketuksiin herkkien alueiden kanssa. Tämä tuote saattaa ärsyttää voimakkaasti silmiä. Jos ainetta joutuu silmiin, huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Hakeudu lääkärin hoitoon. Tuote on testattu Englannin sekä EU:n lakien edellyttämillä testeillä ja sillä on IFRA:n hyväksyntä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eteerinen öljy Piparminttu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mentha Piperita

Allergeenit: Limoneeni (5989-27-5) 3% & Linalool (78-70-6) 0,4%