Eteerinen öljy Geranium

9,50 

Geraniumin eteerinen öljy auttaa tasapainottamaan rasvaista ja kuivaa ihoa, sekä rauhoittaa kasvovoiteeseen sekoitettuna mieltä, lievittäen stressiä ja ahdistusta.

Varastossa

Kuvaus

Latinankielinen nimi: Pelargonium Graveolens
Käytetty kasvinosa: Lehdet, varret ja kukat
Alkuperä: Egypti
Keräysmenetelmä: Höyrytislaus

Pakkauskoko: 10ml

Geraniumin eteerinen öljy on höyrytislattu Pelargonium odoratissimum -kasvin (Omenapelargoni) lehdistä ja varresta. Siinä on voimakas kukkainen tuoksu ja aavistus minttua, sekä omenaa. Tämän öljyn tärkein ominaisuus on kyky tasapainottaa ja kohottaa mieltä. Sitä käytetäänkin, sekä mielen, että kehon useiden vaivojen lievittämiseen.

Geraniumin eteerinen öljy auttaa tasapainottamaan rasvaista ja kuivaa ihoa, sekä rauhoittaa kasvovoiteeseen sekoitettuna mieltä, lievittäen stressiä ja ahdistusta. Sen sanotaan vaikuttavan lisämunuaiskuoreen, jolla on tasapainottava vaikutus hormonijärjestelmään. Geranium öljyä on käytetty aknen, mustelmien, palovammojen, viiltojen, ihotulehduksien, ekseeman, peräpukamien, silsan, haavaumien, rintojen turvotuksen, turvotuksen, huonon verenkierron, kurkkukivun, angiinan, PMS:n, vaihdevuosien ongelmien, stressin ja hermosäryn hoitoon. Sen voimakas tuoksu
ajaa myös tehokkaasti pois hyttysiä tai voit lisätä sitä muutaman tipan shampoon joukkoon ehkäistäksesi täitä.

Ennen aikaan näiden pelargonioiden uskottiin pitävän henget loitolla (niinkuin se tekee hyttysille!) ja siksi ne istutettiinkin talojen ympärille pensasaidoksi. Kasvit ovat peräisin Etelä-Afrikasta, Réunionista, Madagaskarista, Egyptistä ja Marokosta ja ne tuotiin Euroopan maihin 1600-luvulla. Vaikka kasveja on noin 700 lajiketta, vain 10 lajiketta niistä tuottaa eteeristä öljyä, sillä puutarhoihin istutetut lajikkeet tuottavat yleensä liian vähän öljyä uuttamisen onnistumiseksi.
Ei saa käyttää sisäisesti.

Käyttö:
– Lisää muutama tippa lämpimään veteen ja suihkuta petivaatteille tai jalkapohjiin.
– Eteeriset öljyt ovat voimakkaita tiivisteitä, joten niitä ei koskaan saa laittaa iholle laimentamattomana, vaan aina kantajaöljyyn/veteen/perusvoiteeseen sekoitettuna. 1 tippa eteeristäöljyä riittää kasvoöljyyn sekoitettuna erinomaisesti. Vartalohieronnassa voit käyttää useamman tipan.
– Pyykkietikan tuoksuna
– Diffuusereissa ja tuoksulyhdyissä veteen sekoitettuna oman tuoksumieltymyksen mukaan 5-20 tippaa.
– Kylpyveteen lisättynä

Pyykkietikka ohje:
4 dl etikkaa
1 dl vettä
n. 15-20 tippaa eteeristä öljyä
pullo pyykkietikalle

Varoitukset:
Eteerinen öljy voi olla sellaisenaan ihokosketuksessa ärsyttävä tai allergisen reaktion aiheuttava – kokeile ensin laimennettuna perusöljyn kanssa pienelle helposti pestävälle alueelle. Allergiatapauksissa ota yhteys lääkäriin. Pidettävä poissa lasten ulottuvilta. Vältä öljyn joutumista kosketuksiin herkkien alueiden kanssa. Tämä tuote saattaa ärsyttää voimakkaasti silmiä. Jos ainetta joutuu silmiin, huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Hakeudu lääkärin hoitoon. Tuote on testattu Englannin sekä EU:n lakien edellyttämillä testeillä ja sillä on IFRA:n hyväksyntä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eteerinen öljy Geranium”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Pelargonium Graveolens

Allergeenit:
Citral 1.5%
Geraniol 20%
Linalool 11%
d-Limonene 1%
dl-Citronellol 26%